Veel gestelde vragen

1. Waarom zoekuwzorgaanbieder.nl?

Bij zorgverleners, met name huisartsen bestaat de behoefte om een goed beeld te hebben van het aanbod van de verschillende zorgaanbieders, in eerste instantie in de geestelijke gezondheidszorg. De website Zoek uw Zorgaanbieder is een antwoord daarop: actuele informatie van het zorgaanbod in de buurt. Daarnaast is de website een platform voor zorgprofessionals onderling.

2. Voor wie is zoekuwzorgaanbieder.nl?

De website is initieel ontwikkeld voor huisartsen en praktijkondersteuners. De website is echter gedeeltelijk openbaar, zodat ook burgers/ patiënten hierin kunnen zoeken en samen met hun zorgverlener kunnen beslissen over het juiste zorgaanbod, passend bij de klachten die de burger/ patiënt ervaart. 

Achter een inlog zijn daarnaast voor zorgprofessionals onderling werkafspraken en persoonsgegevens te vinden.

3. Wie staan er vermeld op zoekuwzorgaanbieder.nl?

Via de link ‘Zoek’ zijn gegevens van zorgaanbieders in het GGZ-domein te vinden, naast die van huisartspraktijken. Het betreft functies en disciplines, die voorkomen in de wet BIG, met specialisaties die door de beroepsorganisaties erkend zijn.
Dit is een instrument dat om doorontwikkeling vraagt, waardoor in de toekomst ook andere domeinen opgenomen zullen worden.

Onder de link ‘Professionals’ staan gegevens van medisch specialisten, GGZ-professionals, huisartsen en apothekers. Dit deel is alleen voor zorgverleners bereikbaar via een inlog.

4. Hoe meld ik mij aan als zorgaanbieder op zoekuwzorgaanbieder.nl?

Als u nog niet op de website bent opgenomen, dan kunt u via dit Serviceformulier uw organisatie/ praktijk aanmelden. Om hiervoor in aanmerking te komen, dient u geregistreerd te staan in het BIG-register. REN West-Brabant ontvangt uw aanmelding en neemt binnen vijf werkdagen contact met u op. 

5. Hoe kan ik zoeken en vinden in zoekuwzorgaanbieder.nl?

Door in het menu te klikken op ‘Zoek’, komt u in een nieuw scherm. U kunt op verschillende manieren zoeken, zowel op soort zorgaanbieder, als op klacht. Vervolgens kunt u verschillende filters aanklikken, al naar gelang waar u naar zoekt, en verschijnen de resultaten van uw zoekopdracht vanzelf. U kunt ook zoeken op een straal rondom een postcode.

6. Hoe kan in een inlogaccount krijgen?

Als zorgprofessional kunt een account aanvragen via het Serviceformulier. Als u eenmaal ingelogd bent, blijft u dat ook, tenzij u voor 'uitloggen' kiest.

7. Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Door akkoord te gaan met het Privacy Statement van REN (wat noodzakelijk is om uw account te activeren), geeft u REN toestemming om uw gegevens op te slaan en te verwerken. De verwerking ervan in de website en APP gebeurt volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming die sinds 25 mei 2018 van kracht is. Op uw verzoek worden uw gegevens van zoekuwzorgaanbieder.nl verwijderd.

8. Hoe kan ik mijn gegevens wijzigen?

Via het menu-item 'Wijzigen' kunt u wijzigingen aanbrengen in uw gegevens (indien u hiervoor rechten hebt). U dient hiervoor in te loggen in het portaal.

9. Ik ben mijn wachtwoord vergeten

U kunt hiervoor deze pagina of het Serviceformulier gebruiken.

10. Kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

Ja, via deze link: https://zoekuwzorgaanbieder.nl/gebruiker/wachtwoord/new

11. Overige vragen?

Neem gerust contact op met de helpdesk via het Serviceformulier.